• home
 • people-all
 • studies
 • research
 • announcements
 • links
 • services

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

 

Η παρούσα σελίδα θα επικαιροποιείται κατά διαστήματα με τις νέες πληροφορίες που θα προκύπτουν  κατά την περίοδο των εγγραφών. Τελευταία ενημέρωση σελίδας  : 20/09/2016  11:45 πμ

 

 

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης!

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:  τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19/09/2016. Η έναρξη των μαθημάτων είναι ανεξάρτητη από την περίοδο των εγγραφών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να  παρακολουθήσετε τα μαθήματα από την αρχή.

 

 

 

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί  από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.  Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, με την εισαγωγή του ίδιου κωδικού πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήθηκε για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

 

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την Υπουργική Απόφαση ορισμού ημερομηνίας εγγραφών καθώς και το σχετικό ΦΕΚ και το Δελτίο Τύπου όπου περιγράφεται η διαδικασία εγγραφής:

 

Υπουργική Απόφαση

 

ΦΕΚ

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισαγομένων υπάρχουν / θα υπάρξουν χωριστές εγκύκλιοι τις οποίες θα αναρτούμε στην αρχική ιστοσελίδα του Τμήματος, μετά την κοινοποίησή τους σε εμάς.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 21 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016, (10:30πμ - 13:30μμ), θα χρειαστεί να προσέλθετε οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός σας στη Γραμματεία μας, επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα (ή διαβατήριο), προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία σας και να λάβετε τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος. Για διευκόλυνση της Γραμματείας, παρακαλείστε να υποβάλλετε:

 

 

 1. φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να αποδεικνύονται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά στοιχεία
 2. δύο φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
 3. Βεβαίωση διαγραφής (αφορά αποκλειστικά σε φετινούς επιτυχόντες που ήταν πέρυσι εγγεγραμμένοι σε άλλο Τμήμα ή Σχολή και είχαν ολοκληρώσει οι ίδιοι τη διαδικασία διαγραφής τους από το προηγούμενο Τμήμα εγγραφής τους, πριν την ηλεκτρονική εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Υπουργείου)
 4. συμπληρωμένο το Έντυπο Δήλωσης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών
 5. Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Αρρένων (αφορά μόνο στα αγόρια που θα χρειαστούν πιστοποιητικό για αναβολή στράτευσης)

 

Το έντυπο 4 θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της Γραμματείας, στα ΕΝΤΥΠΑ (http://www.csd.uoc.gr/studies/documents/all-docs.html). Είναι σημαντικό, για την διευκόλυνση όλων, να τα φέρετε έτοιμα και συμπληρωμένα ώστε να μην υπάρξουν άσκοπες καθυστερήσεις.

 

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η Γραμματεία θα σας εκδώσει Βεβαίωση Σπουδών (πιστοποιητικό ότι είστε φοιτητής/τρια) με τον Α.Μ. (Αριθμό Μητρώου) σας, και θα σας δώσει το έντυπο με Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμών Πρόσβασης σε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, με τους σχετικούς κωδικούς. Επίσης στα αγόρια που έχουν προσκομίσει επίσημο έγγραφο με τον Αριθμό Μητρώου Αρρένων, θα δωθεί  Βεβαίωση Στρατολογίας για την αναβολή της στράτευσης.

 

Θα χρειαστεί στη συνέχεια να φροντίσετε - το συντομότερο δυνατόν - για την ενεργοποίηση των λογαριασμών σας. Επιπλέον πληροφορίες σχετικές με τους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να βρίσκετε στην ιστοσελίδα του Τμήματος (http://www.csd.uoc.gr/services/useful-info/connection-to-the-university.html)

Αφού ενεργοποιήσετε τους λογαριασμούς σας θα μπορέσετε να αιτηθείτε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (http://academicid.minedu.gov.gr/), την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας. Η ταυτότητα αυτή χρησιμοποιείται και ως Δελτίο Μειωμένου Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) για όσους το δικαιούνται.

 

Διεύθυνση e-mail στο csd.uoc.gr δίνεται στους φοιτητές από τους υπεύθυνους συστημάτων του Τμήματος. Σχετικές πληροφορίες - οδηγίες δίνονται στα πλαίσια του μαθήματος ΗΥ-100 (Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών). Παρακαλείστε η μέσω e-mail επικοινωνία σας με το Τμήμα να γίνεται πάντα από αυτή τη διεύθυνση, με την αναφορά του ονόματος σας.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Για το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σας, η δήλωση των μαθημάτων σας θα γίνει αυτόματα από τη Γραμματεία, και θα συμπεριλαμβάνει τα μαθήματα του Α' Εξαμήνου του Πρότυπου Προγράμματος Σπουδών, όπως αναφέρονται στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος. Σε περίπτωση που  επιθυμείτε να παρακολουθήσετε άλλα μαθήματα θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τη Γραμματεία μας.

 

Προσοχή : από το επόμενο εξάμηνο τη δήλωση των μαθημάτων  θα την κάνετε εσείς οι ίδιοι ηλεκτρονικά μέσω του Student Web.

 

Επιγραμματικά, το StudentWeb είναι ένας δικτυακός τόπος όπου οι φοιτητές μπορούν μεταξύ άλλων 

 • να κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις των μαθημάτων  τους κάθε εξάμηνο
 • να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν στα μαθήματα που προσφέρονται και στις βαθμολογίες των μαθημάτων στα οποία έχουν εξεταστεί, και
 • να αιτούνται στη Γραμματεία την έκδοση πιστοποιητικών

 


ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η διαδικασία επιλογής/παραλαβής δωρεάν συγγραμμάτων πραγματοποιείται από τους ίδιους τους φοιτητές μέσω της αρμόδιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ (http://eudoxus.gr/). Σχετικές οδηγίες δίνονται στα πλαίσια του μαθήματος ΗΥ-100 (Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών). Επιπλέον πληροφορίες θα σας κοινοποιούνται από τη Γραμματεία του Τμήματός μας όταν αποστέλλονται οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας. 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ Π.Κ.

Σίτιση / Στέγαση

Για πληροφορίες που αφορούν σε θέματα δωρεάν σίτισης / στέγασης μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Κτίριο Διοίκησης Β, τηλ 2810-394888, και 2810-394899). Το γραφείο θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των εγγραφών 9:00 πμ – 3:00 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου μας:

http://www.uoc.gr/
[Σπουδές  →  Υποστήριξη Σπουδών  → Φοιτητική Μέριμνα  → Σίτιση, Στέγαση, ..]

 

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών

 

Στο Πανεπιστήμιό μας λειτουργεί από το 2003 το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών, που σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών/τριών του Ιδρύματος καθώς και τη στήριξη των φοιτητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του θα βρείτε στην ιστοσελίδα
http://skf.uoc.gr/

 

 

Θα θέλαμε, επίσης, να σας επισημάνουμε και τα εξής:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου ορίζεται από το Τμήμα ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος για κάθε φοιτητή/τρια. Μπορείτε να απευθύνεστε σε εκείνον/η για συμβουλές και καθοδήγηση για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τις σπουδές σας.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάστε προσεκτικά τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος. Θα ενημερωθείτε μεταξύ άλλων για τα προσφερόμενα μαθήματα, τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τον τρόπο υπολογισμού του Μέσου Όρου βαθμολογίας, τις δυνατότητες βελτίωσης βαθμολογίας, και το Πρότυπο Πρόγραμμα Σπουδών. Εκεί θα βρείτε και απαντήσεις για διάφορα άλλα θέματα που πιθανόν να σας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.      
Ο Οδηγός Σπουδών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος.


Όσον αφορά στη λειτουργία της Γραμματείας, σημειώστε ότι:

 • Οι αιτήσεις έκδοσης πιστοποιητικών γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά μέσω StudentWeb. Τα πιστοποιητικά τα παραλαμβάνετε από τη Γραμματεία την επόμενη εργάσιμη μέρα. Δεν γίνεται ηλεκτρονική αποστολή πιστοποιητικών.
 • Σε μεγάλο βαθμό η επικοινωνία της Γραμματείας με τους φοιτητές του Τμήματος γίνεται μέσω e-mail. Είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά την θυρίδα σας στο csd.uoc.gr. Έχετε υπόψη σας ότι στα μηνύματα που φτάνουν στη θυρίδα της Γραμματείας, δεν είναι αυτόματη η αναγνώριση της ταυτότητας του αποστολέα, ακόμα και όταν η διεύθυνσή του είναι στο csd.uoc.gr. Για τον λόγο αυτόν  κρίνεται απαραίτητο, κάθε φορά που θα απευθύνεστε στη Γραμματεία μέσω e-mail, να αναφέρετε το όνομα σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με κάποια από τα πλέον συνηθισμένα θέματα που σχετίζονται με τη Γραμματεία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στις "Γενικές Πληροφορίες".

 

Για τη διαδικασία αξιολόγησης των μαθημάτων που θα παρακολουθήσετε κατα τη διάρκεια των σπουδών σας, παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μονάδας Διασφάλισης της Ποιότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΜΟ.ΔΙ.Π. Π.Κ.) (https://www.modip.uoc.gr/el/content/assesment).

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

Καλή αρχή!

 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:

Τηλ. : 2810 393500
Fax: 2810 393804
E-mail: ugram@csd.uoc.gr
URL: http://www.csd.uoc.gr/~ugram/

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών - Γραφείο Ε201
Πανεπιστημιούπολη Βουτών
700 13 Ηράκλειο

 

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 11:00πμ - 13:00μμ

 

 

 

 

 
 (44)
 (45)